cudintistrambi.

Intr-o zi as vrea sa schimbam ceva fundamental. Sa facem in asa fel, sa facem si noi intr-un fel, incat totul sa devina frumos si organic. Atat de frumos incat sa moara unele-altele de sindromul stendhal. Sa moara si sa le ingropam asa de frumos incat sa moara altele si iarasi altele. Da, poate ca ar muri cam multe, dar schimbarea noastra fundamentala sa fie ireversibila, irevocabila si iremediabil de ireverentioasa.

Dar asta mai tarziu.

Pana cand ne apucam sa schimbam fundamental hai sa ne insetam. Sa le facem pe toate si sa ne oprim de la suficient de multe sau de multi incat sa ne fie o sete primordiala, sa ne fie o sete care sa ne inghita si pe care sa o inghitim si noi. O sete tocmai buna de scuipat inapoi in noroi.

Ma gandesc ca ne-ar sta bine murdari.

Sa avem ochii perveritit si mainile usor depravate si sa facem intr-o zi tot ce ne-am dorit sa facem in vietile noastre. Sa avem mintea pe fuga si plamanii atat de obositi incat de fiecare data cand vom deschide gura sa spunem numai adevaruri brute, grosolane sa zica limble noastre tot ce ne-au simtit inimile vreodata sa aruncam cu suflete in vagabonzi si sa le luam banii sa cumparam cu ei alte suflete si sa facem asta cateva ore pana cand nimeni din lume sa nu mai aiba sufletul lui sa avem fiecare sufletul altuia sa spunem tot si sa simtim tot si sa le facem pe toate sa bem atat de multe cafele incat sa nu se mai gaseasca boaba de cafea si sa se coboare un dumnezeu sa ne spuna ca drept pedeapsa ne revoca dreptul la somn si noi sa radem dar nu de el ci intre noi ca oricum nu ascultam de toti dumnezeii sa se intample atat de multe sa nu mai avem timp de virgula sau de vreo pauza de tigara sa se intample atat de multe in mocirla noastra incat dumnezeii sa-i scrie mustrari scrise timpului ca e prea permisiv si el sa ne lase in plata domnului ca n-are ce sa faca.

Ah, si sa strangi din dinti. Sa strangem din dinti , toti oamenii cu dintii strambi.



Si dupa aia sa ne trezim pe un camp mare si atat de verde sau de alb sau de alte culori. Sa ne spalam de tot noroiul nostru, sa ne intindem pe campul ala mare si gol si singur si atunci sa fie o schimbare fundamentala.

si asa mai departe.

No comments: